Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...

close

Producenci



Newsletter

Więcej informacji

Koszty wysyłki

przelewpobranie
12 zł15 zł

Przesyłki realizuje kurier 

Zobacz ceny wysyłek zagranicznych

Zero Sugar / Zero Fat Isogreat 900 g Scitec Nutrition

Zero Sugar / Zero Fat Isogreat 900 g Scitec Nutrition
  • Izolat serwatki proteinowej CFM najwyższej jakości!
  • Bez węglowodanów i tłuszczu!
  • Bez laktozy, cholesterolu i aspartamu!

cena:119,99 zł

Scitec Nutrition

Brak w magazynie


Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

Zobacz więcej

Inne produkty z tej samej kategorii:

Poprzednie
Następne

Dlaczego białka Scitec są często wybierane jako podstawowy suplement w diecie wysokobiałkowej?

Ponieważ oprócz wielu właściwości prozdrowotnych po prostu wyśmienicie smakują :-)

Firmy produkujące odzywki i suplementy posługują się całą masą sztuczek marketingowych przy podawaniu procentowej zawartości białka w swoich produktach. Jedną z nich jest nieuwzględnienie, naturalnie występującej w produktach sypkich, 5% zawartości wilgoci, która może być usunięta wyłącznie w warunkach laboratoryjnych. Przez to podawane wyniki badań są o 5% zawyżone w stosunku do tego, co posiada klient w zakupionym produkcie. Ale nasz izolat białek serwatki ISOGREAT cechuje się rzeczywistą zawartością białka przekraczającą 90%, dzięki czemu masz pewność, że z każdą porcją dostarczasz swojemu organizmowi dokładnie tyle białka ile podano na etykiecie. 

ISOBEST jest całkowicie pozbawiony tłuszczu i węglowodanów, co oznacza, że nie zawiera również ani grama laktozy czy cholesterolu. Ten najwyższej jakości izolat białek serwatki – pozyskiwany z wykorzystaniem technologii niskociśnieniowej i niskotemperaturowej ultra- i mikrofiltracji krzyżowej – dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów, jak również biologicznie aktywnych mikrofrakcji białkowych takich jak beta laktoglobulina, alfa laktoalbumina, surowicza albumina wołowa, immunoglobulina G, laktoferryna i glikomakropeptyd. Spożywane białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej oraz do utrzymania prawidłowego stanu kości*.
*Te stwierdzenia zostały dowiedzione naukowo i autoryzowane przez Europejski Urząd Bezpieczeństwa Żywności (European Food Safety Authority).


Dlaczego potrzebne są nam białka serwatkowe?

  • naprawiają komórki ciała
  • budują i regenerują mięśnie i kości
  • są wysokojakościowym kompletnym źródłem białka ubogim w tłuszcz i bogatym w niezbędne aminokwasy
  • są wyjątkowo czyste dzięki czemu - łatwo przyswajane przez organizm
  • obniżają poziom cholesterolu
  • pomagają w utrzymaniu masy kości
  • pomagają utrzymać zdrowy system odpornościowy


A PONADTO...

  • białka serwatki są kluczowym składnikiem diet ułatwiających spalanie tkanki tłuszczowej
  • osoby łączące białka serwatkowe z treningiem fizycznym zachowują więcej suchej masy mięśniowej i tracą więcej tkanki tłuszczowej
  • spalasz tłuszcz, przyspieszasz metabolizm i tracisz więcej kalorii


JAK BIAŁKO POMAGA W ZDOBYWANIU ODPOWIEDNIEJ SYLWETKI?

  • dieta bogata w białko to skuteczne rozwiązanie dla tych, którzy postanowili poprawić swoje nawyki żywieniowe, dlatego właśnie jest ona często zalecana przez dietetyków osobom chcącym zredukować masę ciała.
  • ograniczenie spożywania białek w codziennej decie to częsty błąd żywieniowy popełniany przede wszystkim przez panie. obawiają się one nagłego przyrostu makulatury po wprowadzeniu do diety suplementów białkowych
  • tak naprawdę jednak bez odpowiedniego treningu siłowego i dodatkowej suplementacji nawet układ hormonalny nie predysponuje kobet do takich efektów.
  • białko to nie tylko składnik naszych pokarmów budujący tkankę mięśniową.
  • jest również jednym z podstawowych składników odżywczych, dlatego ich niedobór niekorzystnie wpływa na wygląd
  • dlaczego odpowiednia ilość białka w diecie powoduje zmiejszanie tkanki tłuszczowej?
  • spożywając odpowiednią ilość białka możemy spowodować przyspieszenie przemiany materii nawet o kilkanaście procent!
  • niskokaloryczna dieta redukcyjna często zalecana przez lekarzy - dietetyków pomaga w pozbyciu się zbędnych kilogramow
  • zachowując odpowiedni bilans białek w diecie sprzyjamy uwalnianiu hormonu wzrostu, którego jednym z zadań jest właśnie spalanie tkanki tłuszczowej


Dodatkowo, by ukazać jak ważnym składnikiem naszych pokarmów jest białko poniżej podajemy listę dolegliwości przy których szczególnie wskazana jest dieta wysokobiałkowa

  • zespół upośledzenia trawienia i wchłaniania
  • przewlekła nadczynnność tarczycy
  • stany pooperacyjne
  • marskość wątroby
  • cukrzyca
  • gruźlica


Dawkowanie i sposób użycia:

  • Należy rozpuścić porcję izolatu 22g rozpuścić w 250ml płynu, aby uzyskać shake. 
  • Stosować zgodnie z zapotrzebowaniem w zależności od celu treningowego oraz częstotliwości i rodzaju wysiłku fizycznego.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA  
Wielkość Porcji: 22 g (¾ miarki)
w 100 gZDS%*w 22 gZDS%*
Wartość energetyczna1622 kJ 357 kJ 
 386 kcal 85 kcal 
Białko90 g20 g
Węglowodany0 g0 g
W tym cukry proste0 g0 g
Tłuszcze0 g0 g
Cholesterol0 mg0 mg
Błonnik pokarmowy0 g0 g
Sód250 mg55 mg
Potas400 mg20%88 mg4,40%
* ZDS%: Procent Zalecanego Dziennego Spożycia
† ZDS nie ustalone w UE

 

 

Typowy Profil Aminokwasowy (% białka)

L-Alanina

5.0

 

L-Lizyna*

9.6

L-Arginina

2.1

 

L-Metionina*

2.2

Kwas L-Asparaginowy

11.0

 

L-Fenyloalanina*

3.0

L-Cysteina

2.2

 

L-Prolina

5.5

Kwas L-Glutaminowy

18.1

 

L-Seryna

4.6

Glycina

1.4

 

L-Treonina*

6.7

L-Histydyna*

1.7

 

L-Tryptofan*

1.4

L-Izoleucyna*

6.4

 

L-Tyrozyna

2.6

L-Leucyna*

10.6

 

L-Walina*

5.9

* Aminokwasy Niezbędne

 

SKŁADNIKI

Cappuccino: izolat białek serwatki CFM (pozyskiwany z wykorzystaniem technologii niskociśnieniowej iniskotemperaturowej ultra- i mikrofiltracji krzyżowej – dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów, jak również biologicznie aktywnych mikrofrakcji białkowych takich jak beta laktoglobulina, alfa laktoalbumina, surowicza albumina wołowa, immunoglobulina G, laktoferryna i glikomakropeptyd), L-glutamina, L-arginina, acesulfam-K, sukraloza, Naturalne i Sztuczne Dodatki Smakowe (cappuccino), barwnik (brązowy).

Lodów pomarańczowych: izolat białek serwatki CFM (pozyskiwany z wykorzystaniem technologii niskociśnieniowej i niskotemperaturowej ultra- i mikrofiltracji krzyżowej – dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów, jak również biologicznie aktywnych mikrofrakcji białkowych takich jak beta laktoglobulina, alfa laktoalbumina, surowicza albumina wołowa, immunoglobulina G, laktoferryna i glikomakropeptyd), L-glutamina, L-arginina, acesulfam-K, sukraloza, Naturalne i Sztuczne Dodatki Smakowe (pomarańcza), barwnik (pomarańczowy**).

Malinowy: izolat białek serwatki CFM (pozyskiwany z wykorzystaniem technologii niskociśnieniowej i niskotemperaturowej ultra- i mikrofiltracji krzyżowej – dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów, jak również biologicznie aktywnych mikrofrakcji białkowych takich jak beta laktoglobulina, alfa laktoalbumina, surowicza albumina wołowa, immunoglobulina G, laktoferryna i glikomakropeptyd), L-glutamina, L-arginina, acesulfam-K, sukraloza, Naturalne i Sztuczne Dodatki Smakowe (malina), barwnik (pąsowy).

Truskawkowy: izolat białek serwatki CFM (pozyskiwany z wykorzystaniem technologii niskociśnieniowej i niskotemperaturowej ultra- i mikrofiltracji krzyżowej – dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów, jak również biologicznie aktywnych mikrofrakcji białkowych takich jak beta laktoglobulina, alfa laktoalbumina, surowicza albumina wołowa, immunoglobulina G, laktoferryna i glikomakropeptyd), L-glutamina, L-arginina, acesulfam-K, sukraloza, Naturalne i Sztuczne Dodatki Smakowe (truskawka), barwnik (czerwony).

Waniliowy: izolat białek serwatki CFM (pozyskiwany z wykorzystaniem technologii niskociśnieniowej i niskotemperaturowej ultra- i mikrofiltracji krzyżowej – dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów, jak również biologicznie aktywnych mikrofrakcji białkowych takich jak beta laktoglobulina, alfa laktoalbumina, surowicza albumina wołowa, immunoglobulina G, laktoferryna i glikomakropeptyd), L-glutamina, L-arginina, acesulfam-K, sukraloza, Naturalne i Sztuczne Dodatki Smakowe (wanilia).

Waniliowo-jagodowy: izolat białek serwatki CFM (pozyskiwany z wykorzystaniem technologii niskociśnieniowej i niskotemperaturowej ultra- i mikrofiltracji krzyżowej – dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów, jak również biologicznie aktywnych mikrofrakcji białkowych takich jak beta laktoglobulina, alfa laktoalbumina, surowicza albumina wołowa, immunoglobulina G, laktoferryna i glikomakropeptyd), L-glutamina, L-arginina, acesulfam-K, sukraloza, Naturalne i Sztuczne Dodatki Smakowe (krem waniliowy, malina, jeżyna), barwnik (karmoizyna**, niebieski).

** Może wpływać na aktywność i koncentrację u dzieci



Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Stosować jedynie jako uzupełnienie diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Przed użyciem zapoznaj się z treścią polskiej etykiety, która zawiera zalecenia i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania i przechowywania produktu. Suplementy diety i środki specjalnego przeznaczenia żywieniowego posiadają aktualną datę przydatności do spożycia nie krótszą niż 3 miesiące. Data przydatności do spożycia znajduje się na spodzie lub boku opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed światłem. Niektóre produkty mogą zawierać fenyloalaninę i nie mogą być spożywane przez osoby chore na fenyloketonurię.

Brak komentarzy klienta.